Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Konyhafelújítás – hol kezdjem?

Konyhafelújítás – hol kezdjem?

A konyha felújítása kihívást jelenthet – érdemes gyorsan és fájdalommentesen végrehajtani, és csak okos cselekvéssel, konkrét tervvel lehet.

Miről nem szabad megfeledkezni a konyha felújításakor? Hogyan kezdjük el és hogyan újítsuk fel lépésről lépésre, hogy a lehető legrövidebb idő alatt élvezhessük a gyönyörű hatást? Mennyibe kerülhet egy konyhafelújítás?

A konyha felújítása kihívást jelenthet – érdemes gyorsan és fájdalommentesen végrehajtani, és csak okos cselekvéssel, konkrét tervvel lehet.

Miről nem szabad megfeledkezni a konyha felújításakor? Hogyan kezdjük el és hogyan újítsuk fel lépésről lépésre, hogy a lehető legrövidebb idő alatt élvezhessük a gyönyörű hatást? Mennyibe kerülhet egy konyhafelújítás?
Zestaw mebli kuchennych PERŁA 260 dąb/ciemny szary HALMAR | sklep meblowy MIRAT.

Konyhafelújítás – hol kezdjem?

A konyha gyors felújításába akkor kezdünk bele, ha a látvány nem felel meg nekünk, vagy van egy-egy javításra szoruló elem. Ekkor a felújítás meglehetősen gyors és problémamentes. Nem kis kihívást jelenthet azonban egy-egy nagyobb konyhafelújítás, melynek részeként a konyhabútor lecserélése mellett - kicseréljük a burkolatokat, a gépeket, sőt olykor az egyedi bekötésekbe, villanyvezetékekbe, lefolyókba is belemélyedünk. Mi a legfontosabb a konyhafelújításban és hol kezdjem?

Szerencsére a  már meglévő  lakásokban a legtöbb változtatáshoz nincs szükség további engedélyekre. Kivételt képeznek a szerkezeti változtatások, például a falak lebontása. Ha nem vállalunk ilyen felújítási munkákat, akkor nem kell építőipari szakemberhez fordulnunk. Mire kell előre felkészülnünk a teljes konyhafelújítás során?

 • Gondoskodjunk építési hulladék tárolására szolgáló konténerről. A csempe és a padló eltávolítása után sok törmelék lesz, amelyet nem szabad egy szabványos szemetesbe dobni, különösen, ha azt a szomszédokkal közösen használjuk.
 • Előre vásároljuk meg a szükséges anyagokat. Nincs értelme naponta barkácsáruházi kirándulásokra vesztegetni az időt a hiányzó apróságokért. Írjunk előre vásárlási listát.
 • Érdemes pár nap szabadság. Ez lehetővé teszi az építési munkák felügyeletét  annak érdekében, hogy elkerüljük a kellemetlen meglepetéseket, ha valamit a kérésünkkel ellentétesen csinálnak.
 • A bútorokat és gépeket  a konyhába rendeljük meg előre, hogy az építési munkák elkészülte után ne kelljen várni rájuk.
  Meble kuchenne połysk - Internetowy Sklep Meblowy Gama

  Lépésről lépésre konyhafelújítás

  Hogyan lehet lépésről lépésre végigmenni egy általános konyhafelújításon és sikeresen befejezni a munkát?

  Konyhatervező csapat

  Nem érdemes addig elkezdeni a konyhafelújítást, amíg nincs konkrét tervünk, hogy hogyan fog kinézni. A terv alapján szakember tudja beárazni a felújítási munkát, így a konkrét kiadásokra fel tudunk készülni. Ne ijedjünk meg, hogy nem kell egy vagyont költenie bútor tervezőre. Csapatunk, a butorgyujto.hu mindig szívesen áll rendelkezésre, hogy elképzelése alapján megtervezze, kiszámolja a konyhabútor és a gépek árát.

   

   

  Hatékonyan megszabadulni a régi konyhától

  Első feladat kiüríteni a meglévő konyhát, kiszedni a régi bútorokat, lehántani a csempét a falakról, felverni az aljzatról, ha ott is cserélünk.

  Lefolyók és vezetékek

  A konyha felújítása során ügyeljünk a vízvezetékek és a villanyvezetékek állapotára. Igyekezzünk úgy tervezni a felújítást, hogy utána évekig kitartson, ne kelljen újra nekikezdeni az esetleg kimaradt részek felújítását.

  Fal- és padlóburkolat

  A csempézés és egyéb burkolati munkák során legyünk körültekintőek. Előre jelöljük be a víz- és villanyszerelvények beépítési pontjait, hogy ne csempézés után szembesüljünk azzal, ha kimaradt egy lefolyó vagy konnektor.

  Konyhabútor csere

  A konyhabútor összeszerelése már az utolsó, és egyben a legörömtelibb feladat. A régi bútor lecserélésétől reméljük, hogy az új konyhánk nemcsak megjelenésében lesz szebb, hanem funkcionalitásában is. Ezért előre érdemes felkészülni, mik azok a szempontok, melyek fontosak számunkra, hogy élvezzük a konyhában töltött perceket.
  Kuchnia Linea - zestaw mebli kuchennych 2,8 - Gała meble | meble-bogart.pl

  Konyhabútor – melyiket válasszam?

  Az új konyhabútor kiválasztásánál a legfontosabb szempont természetesen a kinézete – sítlusban, színben rengeteg lehetőség közül választhatunk. Mire érdemes odafigyelni a tervezés során? Itt vannak tippjeink:

 • Ne felejtsen el egy működő háromszöget tartani a konyhában. Főzőhelyről (tűzhely), ételtárolóról (hűtőszekrény), mosogatóról és konyhai munkalapról van szó. Mielőtt felújítaná a konyháját, tervezze meg ezt a három helyet úgy, hogy a háromszög csúcsai legyenek. Ennek köszönhetően az ételek elkészítése rendkívül egyszerű lesz. Ha konyhaszigetet tervez, győződjön meg arról, hogy megfelelő kialakítással rendelkezik, amely figyelembe veszi a háromszög ezen csúcsát.
 • Ha lehetséges, tervezzen egy sarokkonyhát. Ennek köszönhetően több helyet és kényelmet nyer a konyhában. A butorgyujto.hu weboldalon található konyhák széles elem- és színválasztékkal rendelkeznek, segítve abban, hogy a konyháját egyedivé tegye.
 • A konyhabútor kiválasztásakor ne felejtse, hogy stílusában egyezzen a lakás többi helyiségének stílusához. Konyhabútoraink között található provance-i stílusú,/GPR/ klasszikus /GSY/, de akár loft  típusú /GAS/ is.
 • Ne feledje, hogy a legegyszerűbb és leguniverzálisabb bútorok is megváltoztathatók egy adott asztallap használatával. A fa asztallap a természethez közelebb álló stílusokban működik: rusztikus, bohó, skandináv, gyakran loft is. A műanyag munkalapok jól használhatók a modern konyhákban.
 • Válasszon bútort praktikusságuk alapján. Ne feledje, hogy először helyet kell biztosítani az alapvető konyhai eszközöknek és evőeszközöknek. Könnyen hozzá kell férnie hozzájuk. Hasznos lesz egy nagy hely az edények, étkészletek és száraz élelmiszerek számára. Képzelje el ezt az eloszlást, amikor egy adott halmaz kiválasztásával kell szembenéznie.